Dla przemysłu przetwórstwa owocowo-warzywnego i chłodniczego oferujemy kalibrowniki wibracyjne do wstępnej klasyfikacji świeżych lub zamrożonych warzyw i owoców pod kątem ich wielkkości,oraz glazurowniki wibracyjne do pokrywania cienką warstwą wody warzyw i owoców poddawanych procesowi mrożenia.
Kalibrowni wibracyjne jak i glazurwoniki wykonujemy jako:
- jedno- lub wielopokładowe,
- otwarte lub obudowane,
- podparte lub podwieszone.
W zależności od rodzaju procesu technologicznego kalibrowniki mogą być wyposażone w sita z siatki stalowej o oczkach kwadratowych lub prostokątnych (sita harfowe), sita z blachy perforowanej w procesach na sucho lub sita poliuretanowe albo sita stalowe szczelinowe w procesach na mokro.
Do napędu przesiewaczy stosujemy elektrowibratory bezwładnościowe lub elektromechaniczne napędy wibracyjne bezwładnościowe.
Konstrukcja kalibrownika wykonana ze stali chromoniklowej lub kwasoodpornej lub stali węglowej,, zabezpieczonej powierzchniowo przed korozją poprzez malowanie lub ocynkowanie.